Unga praktikanter på Plan B!

Under vecka 21 förärades Plan B i Göteborg med besök av högstadieeleverna Ella och Simon från Klarebergsskolan. De valde att göra sin 3-dagarspraktik hos oss efter att Ingenjörer utan Gränser varit i kontakt med skolan för att inspirera elever att testa ingenjörsyrket.
Edona Binaku, informationssamordnare på Plan B, handledde de båda eleverna under praktiken.

-Förebilder är väldigt viktigt när det kommer till att inspirera och motivera unga. Plan B:s lokala samarbete med IuG i Göteborg är inriktat på att nå ut till unga studenter och förhoppningsvis väcka eller förstärka ett intresse för ingenjörsyrket, säger Edona och fortsätter:

-Särskilt fokus har vi på flickor, eftersom vi vill se betydligt fler kvinnliga ingenjörer i vårt samhälle. Det kändes fint att kunna visa både Ella och Simon att vi är lika många kvinnor som män på vårt kontor och förhoppningsvis tar de båda med sig den bilden av hur det kan vara att arbeta som ingenjör.

Ella och Simon fick under praktiken modellera upp ett hus i Revit. Inspirationen hittade de från Beverly Hills och de var supernöjda med sitt resultat. Efter att ha deltagit i ett BIM-samordningsmöte ville de granska sin modell i Solibri för att undvika kollisioner i produktionen.

Plan B tackar för roliga och givande dagar!