Plan B storsatsar med topprekryteringar och nytt kontor

Carl Bylund och Pontus Bengtson. Foto: Patricia Mellin

Carl Bylund och Pontus Bengtson. Foto: Patricia Mellin

Plan B har på kort tid topprekryterat två personer i ledande roller - och nu öppnas också ett nytt kontor i Malmö.
- Jag vill ta företaget till en ny nivå, säger Carl Bylund, som tillträdde som ny VD i mars.

Nye VD:n Carl Bylund har tidigare haft rollen som regionchef på Plan B och varit en del av bolaget sedan 2011.

-Att få möjligheten att leda Plan B när vi nu tar nästa kliv i utvecklingen känns fantastiskt roligt och utmanande. Plan B har sedan starten 2006 en unik position på marknaden och vi utmanar alltjämt de stora aktörerna med nya och smartare tjänsteleveranser - och vi ska naturligtvis fortsätta visa att vi står för något nytt och något spännande, säger Carl Bylund och fortsätter:

-Mitt fokus som nytillträdd VD är att ta tillvara den kompetens och det strukturkapital vi byggt upp inom bolaget och utveckla detta till något som kan utmana marknaden även om tio år. Det handlar närmast om att hitta de strategiskt rätta riktningarna gällande affärsmodell, tjänsteutbud och vår interna karriärplattform.

Nytt kontor i Malmö

Som ett led i Plan B:s utveckling rekryteras nu Pontus Bengtson, som blir regionchef och som kommer starta upp och driva Plan B:s nya kontor i Malmö. Verksamheten är planerad att starta under våren 2019.

-Det känns fantastiskt att komma till ett företag där beslutsvägarna är korta, miljön är dynamisk, kompetensnivån är hög rakt igenom och det finns en fantastisk framåtanda. Att få bygga upp ett kontor i Malmö och för min egen del komma tillbaka till att jobba i externa projekt igen känns oerhört roligt och spännande, säger Pontus Bengtson.

Han kommer närmast från WSP. I rollen som Head of Project Technology har han främst jobbat strategiskt med verktygen som WSP Sverige använder för att producera, samordna och leverera sina projekt.

Carl Bylund om rekryteringen av Pontus Bengtson:

-I Pontus får vi en riktig vitamininjektion. Hans erfarenhet av teknikutvecklingsuppdrag och engagemang för branschutveckling kommer vara mycket viktiga egenskaper för oss när vi skapar ett bredare tjänsteutbud och dessutom etablerar ett kontor i Skåne.