Highlights från Plan Bs konferens i San Fransisco!

Gänget samlat vid Stanford University.

Gänget samlat vid Stanford University.

Fokus på gemenskap, kulturbyggande, vision och innovation

28 november åkte vi till San Fransisco för fyra dagars konferens.
Otvivelaktigt är våra konferenser bland de stora höjdpunkterna under året. Det finns en sann glädje i att få vara tillsammans, tänka tillsammans och formas tillsammans.

Under intensiva dagar har vi pratat vision och mening, jämställdhet och hållbarhet, kommunikation och kultur, framtidsspaningar och utveckling.

Rogier Jongeling (VD) skapar dialog kring vårt existensberättigande.

Rogier Jongeling (VD) skapar dialog kring vårt existensberättigande.

Inspiration, möten och framtida samarbeten

Vi fick äran att besöka byggföretaget DPR söder om San Fransisco, som utmärker sig genom sitt djupt förankrade och omfattande arbete med VDC (Virtual Design and Construction).
Eric Lamb, en av grundarna till DPR, deltog på mötet och berättade ingående och inspirerande om deras teknik, metodik och processer - vilka utvecklats under ett mångårigt samarbete med Stanford University.

Eric Lamb, en av grundarna till DPR.

Eric Lamb, en av grundarna till DPR.

Samma vecka besökte vi Stanford University och dess Center for Integrated Facility Engineering (CIFE). Professor Martin Fischer och ett antal doktorander presenterade aktuell forskning, där ämnen som blockchain och artificiell intelligens får en allt större betydelse.
Plan B visade exempel från våra senaste projekt inom Product Lifecycle Management (PLM), data mining och Business Intelligence (BI).

Professor Martin Fischer

Professor Martin Fischer

Vi fick några inspirerande och mycket värdefulla dagar i Silicon Valley och fortsätter vårt utbyte med både DPR och CIFE genom några av våra uppdrag i Sverige.

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

20181130_193754521_iOS.jpg